facebook-domain-verification=vsnk0h17h32ga02y4t7gt90uxeinxx
top of page

-      Workshop Natuurlijke Verfstoffen      -

28 november en 2 december 2023

 

In deze workshop concentreren we ons op het verven van katoen met planten uit de berm en foodwaste. We gaan aan de slag met uischillen, avocadopitten, guldenroede, meidoorn en meer. Je leert hoe je soms meer dan één kleur uit een natuurlijke verfstof kan halen en welke planten geschikt

zijn. Je hoeft gelukkig geen creatieve ervaring voor deze workshop te volgen. Samen bekijken we enkele planten die al eeuwenlang gebruikt worden als verfplant. Sommige van die planten groeien gewoon in de berm langs de weg en kan je makkelijk zelf verzamelen. Je krijgt uitleg over natuurlijke beitsmiddelen en hoe je de kleur vaak na het inverven beter in de stof kan fixeren. Tijdens de workshop is er ruimte voor vragen, experimenten en het verven van je eigen tweedehands item.

 

Je gaat naar huis met zelf geverfde textielsamples in de mooiste kleuren en met veel inspiratie en kennis over natuurlijk verven van textiel. Je kunt na de workshop direct thuis aan de slag gaan met je eigen natuurlijke verfstoffen project!

natuurlijke verfstoffen workshop

review

"Ster Borgman heeft een aanstekelijke, enthousiaste energie die mensen op hun gemak stelt en voor een plezierige atmosfeer zorgt. Ster neemt je mee tijdens de workshop 'Natuurlijke verfstoffen' in diens wereld. De wereld van gewenste vlekken maken, experimenteren en spelen. Ontdekken wat de natuur ons te bieden heeft, ons herinneren hoe we zonder chemie te gebruiken en met respect voor de natuur onszelf en onze omgeving kunnen hullen in mooie creaties. Want wij zijn ook natuur. En dat draagt Ster met volle overtuiging en op natuurlijke wijze uit. Sters ideeën en kunstuitingen zijn origineel. Echt een aanrader om die uit te nodigen om bijvoorbeeld een workshop te komen verzorgen aan een groep collega's of aan je familie. Ik heb een hele fijne en ontspannen middag gehad. Nogmaals dank je wel Ster!"

- Sylvia

Handige informatie:

Als het weer het toelaat, werken we zoveel mogelijk buiten. Draag warme donkere/vuile kleding in verband met vlekken. Als je wilt mag je een tweedehands wit kledingstuk of iets wat je niet meer draagt mee nemen zodat we die kunnen in verven tijdens de workshop. Let er op dat het niet een te dikke stof is (zoals jeans) en dat het tijdens het verfproces een beetje kan gaan krimpen. Vergeet ook je eigen lunch niet mee te nemen!

met natuurlijke verfstoffen textiel verven

Een selectie van mijn natuurlijke kleuren archief

Datum I: 26 november

Datum II: 2 december

Tijd: 12:00 - 15:00 uur

Locatie: Kunstenlab, Deventer

Taal: NL / EN

Prijs: €35,-

natural dye workshop

Ster is al vijf jaar bezig met het verven met natuurlijke verfstoffen en is gespecialiseerd in het gebruik van roest als pigment. Maar met planten die gewoon langs de weg staan kom je ook al een heel eind! Ster heeft veel geexperimenteerd met verfstoffen voor een slow-fashion merk in Arnhem en het Openluchtmuseum in Arnhem geholpen met het oogsten van planten met natuurlijke verfstoffen. Ster is kunstenaar en ziet zichzelf als magisch wetenschapper. De kleuren die ontstaan tijdens het verven met planten zijn als alchemie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

voor de verfworkshop

bottom of page